Šokoladinei dešrai reikės:
- 200 g juodojo šokolado
- 200 g sausainių
- 100 g sviesto
- 2 kiaušinių trynių
- 100 g cukraus
- 150 g skrudintų riešutų
- džiovintų slyvų
- 2 šaukštų kakavos
- romo
Gaminimo eiga:
Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Sausainius susmulkinkite taip, kad atrodytų kaip miltai. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, sudėkite trynius ir dar kartą gerai išplakite. Į šią masę supilkite atvėsusį tirpintą šokoladą, sausainių trupinius, kakavą, bei romą. Viską gerai išmaišykite.
Slyvas supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kartu su riešutais suberkite į šokoladinę masę. Dar kartą gerai išmaišykite ir viską sudėkite ant kepimo popieriaus. Suformuokite pailgą „dešrą“, užsukite popieriaus kraštus ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia palikti šaldytuve visai nakčiai. Sustingusią „dešrą“ pavoliokite cukraus pudroje ir patiekite.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































